08:13 03.03.2018

Путін зажадав від США офіційно передати дані про втручання РФ у американські вибори

2 хв читати

Президент Росії Володимир Путін зажадав від американської влади, яка звинуватила раніше 13 російських громадян у втручанні в президентські вибори в США 2016 року, представити офіційний запит і документи генпрокурору РФ.

"Я повинен спочатку подивитися, що вони зробили, дайте нам матеріали, дайте нам інформацію. При всій повазі до вас особисто, при всій повазі до конгресу, у вас повинні бути люди з юридичними ступенями, 100% повинні бути. І люди, які добре освічені, які повинні розуміти, що ми в Росії не можемо переслідувати нікого, хто не порушував російське законодавство", - сказав В.Путін в інтерв'ю телеканалу NBC News.

Російський лідер поцікавився у ведучої телеканалу Мегін Келлі, чи є у неї диплом юриста. Журналістка відповіла ствердно.

"Тоді ви повинні зрозуміти, що потрібно офіційний запит генпрокурору Російської Федерації. Дайте нам документ, дайте нам офіційний запит", - заявив В.Путін.

За словами російського лідера, "це повинно пройти офіційними каналами, а не через пресу або крики і волання в конгресі США".

Раніше міністерство юстиції США висунуло звинувачення у втручанні в американські президентські вибори  стосовно 13 громадян Росії. За даними слідства, всі обвинувачені є співробітниками Агентства інтернет-досліджень, яке базується в Санкт-Петербурзі. Серед обвинувачених також бізнесмен Євген Пригожин, якого в США пов'язують з агентством. Тим часом, Е.Пригожин заперечує зв'язок з компанією.

До списку обвинувачених також потрапили Михайло Бистров, Михайло Бурчик, також відомий як Михайло Абрамов, Олександра Крилова, Анна Богачева, Сергій Полозов, Марія Бовда (Марія Бєляєва), Роберт Бовда, Вадим Подкопаєв, Гліб Васильченко, Ірина Каверзіна, Володимир Вєнков і Джейхун Асланов .

Цих осіб звинувачують у "змові з метою шахрайства проти США", а також в "змові з метою шахрайства з використанням електронних засобів передачі даних і для банківських махінацій", а також "в розкраданні персональних даних при обтяжуючих обставинах".

В обвинувальному документі вказані три юридичні особи: Агентство інтернет-досліджень, "Конкорд менеджмент і консалтинг" Е.Пригожина, а також пов'язана з ним "Конкорд кейтеринг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА