14:39 07.03.2018

Статус "учасниця бойових дій" мають 7 тисяч українських жінок

2 хв читати
Статус "учасниця бойових дій" мають 7 тисяч українських жінок

Статус учасника бойових дій в Україні мають близько 7 тис. жінок, 116 нагороджені державними нагородами, 4 з них - посмертно, повідомила представниця Управління правового забезпечення Генерального штабу Збройних сил України Інна Заворотько.

"Близько 7 тис. жінок-військовослужбовців входили до складу сил і засобів АТО на Донбасі та отримали статус учасника бойових дій. Це 3% від усього особового складу. За час проведення АТО 116 жінок були нагороджені державними нагородами, 4 з них - посмертно. Понад 2 тис. жінок нагороджені відзнаками Міноборони і Генштабу", - сказала І.Заворотько на брифінгу в середу в Києві.

Представниця Генштабу ЗСУ також зазначила, що за попередній 2017 рік на військову службу за контрактом до ЗСУ надійшли понад 3 тис. українок.

За її словами, у ЗСУ наразі проходять військову службу понад 24 тис. жінок, з них на офіцерських посадах понад 3 тисяч. У ЗСУ працює 31 тисяча жінок - співробітниць ЗСУ та держслужбовців. "Таким чином, загальна кількість жінок, які працюють і проходять службу в українській армії, становить близько 56 тисяч осіб, це 22,4% від усього особового складу. Для порівняння у Франції це 22%, Канаді - 15%, Іспанії - 14%, Великобританії - близько 10%, Німеччині - 10% ", - розповіла І.Заворотько.

Представник Генштабу поінформувала, що кількість представників ЗСУ жіночої статі в миротворчих місіях ООН становить 6,25% від загальної кількості українських військовослужбовців. Наразі проходять службу за кордоном дві жінки-військовослужбовці: у складі місії ООН у ДР Конго і в Косові.

За словами І.Заворотько, на сьогодні найвище звання, яке має жінка-військовослужбовець - полковник, це звання мають близько 70 жінок у ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА