12:30 17.04.2018

Україна готова надати коридор для виведення військ РФ із Придністров'я

2 хв читати
Україна готова надати коридор для виведення військ РФ із Придністров'я

Україна готова надати коридор для виведення російських військ із невизнаної Придністровської Молдавської республіки, щойно РФ розпочне цей процес, заявляє спеціальний представник України з придністровського врегулювання Віктор Крижанівський.

"Наша позиція незмінна - територію ми надамо, ми забезпечимо безперешкодне та безпечне виведення російських військ і боєприпасів із території Придністров'я, щойно Росія почне це робити. Або принаймні - висловить готовність", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок.

При цьому В.Крижанівський наголосив, що у Росії поки що немає готовності виводити свої війська, "і вони чіплятимуться за все і шукатимуть нові елементи".

"Буквально вчора російський віце-прем'єр Рогозін написав, що вони цього не робитимуть, тому що це може дестабілізувати ситуацію. У Думі (Держдумі РФ - ІФ) політики говорять, що ситуація в Україні нестабільна і як можна вивозити боєприпаси через таку територію. Це все оповідання для нервовохворих", - зазначив спецпредставник України з придністровського врегулювання.

У свою чергу посол Молдови в Україні Руслан Болбочан наголосив, що офіційний Кишинів наполягає на виведенні російських військ відповідно до раніше взятих Росією міжнародних зобов'язань.

"У нас викликає заклопотаність проведення військових навчань на території Придністров'я, ми про це говоримо на різних міжнародних майданчиках. За деякими даними, минулого року було близько 300 таких навчань. Це нас насторожує", - зазначив молдовський дипломат.

Як повідомлялося, 12 квітня прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп заявив про намір домовитися з Києвом про виведення російських військ із Придністров'я через коридор на території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА