18:14 20.04.2018

В українських бібліотеках відкриваються безкоштовні кімнати з настільними іграми

2 хв читати

У столичній бібліотеці №115 для дітей (Деснянський район) відкрилася безкоштовна кімната з настільними іграми. Колекція складається з 25 ігор, які розвивають логіку, пам'ять, швидкість реакції, уяву та комунікативні навички.

Кімната відкрита в рамках благодійного проекту від ІТ-компанії Lucky Labs.

«Настільні ігри користуються дуже великою популярністю серед дітей. Раніше до нас приходив тренер, який за гроші проводив ігротеку для школярів. А тепер у нас з'явилася безкоштовна колекція ігор, доступна для всіх. Це відмінна альтернатива для корисного проведення часу школярів - щоб вони не «пропадали на вулиці», - вважає завідуюча бібліотекою Надія Приходько.

На презентацію кімнати прийшли учні київської школи №270. Вони розділилися на команди і встигли пограти відразу в сім різних ігор.

«Мені найбільше сподобалася «Викрутайс». Ця гра дуже згуртовує, створює веселу атмосферу за столом. Буду приходити сюди щосуботи", - обіцяє учениця Анастасія Бондарчук.

А класний керівник Насті Віра Позняк вирішила «запропонувати батькам купити кілька настільних ігор в клас, щоб відвернути дітей на перервах від гаджетів:

«Запропоную їм купити «Аліас». Ця командна гра відмінно розвиває логіку, мислення і комунікативні навички. Діти вчаться формувати свою думку і правильно її доносити до аудиторії».

У свою чергу представник компанії Лакі Лабс розповіла, що проект буде «зміщуватися в регіони».

«Подібні ігротеки ми хочемо відкрити по всій країні. Адже не всі батьки можуть оплачувати дітям відвідування клубів з настільними іграми, а такі кімнати роблять це заняття доступним. Хочемо, щоб наш проект оживив інтерес до бібліотек і наповнив дозвілля дітей не тільки позитивними емоціями, а й новими знаннями. До речі, чекаємо запити від різних дитячих бібліотек», - заявила куратор проекту, керівник відділу по роботі з клієнтами Lucky Labs Ольга Федіна.

Таким чином, дитячі бібліотеки з усіх кінців країни можуть направляти свої запити на відкриття кімнат безкоштовних настільних ігор на сторінку компанії в facebook або на електронну адресу [email protected].

До слова, це не єдиний проект компанії для дітей. Разом з БФ "Я Майбутнє України" Lucky Labs розвиває благодійний проект ЛакіБукс, який займається виданням і безкоштовним розповсюдженням україномовної науково-популярної літератури для підлітків. В рамках ЛакіБукс компанія підтримує Дитячу бібліотеку на Подолі, створюючи тут вільний простір для навчання і дозвілля школярів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА