19:55 24.04.2018

Біля Жовтневого палацу оновили алею пам'яті героїв АТО

2 хв читати

Біля Жовтневого палацу у центрі Києва оновили алею пам'яті героїв АТО. Про це повідомили представники ГО «Справа» у вівторок. В рамках безстрокової всеукраїнської акції «Дерево пам'яті», активісти ГО висадили 15 червоних кленів в пам'ять захисників України, які загинули у зоні бойових дій.

Акцію у 2015 році започаткували активісти ГО «Справа», маючи на меті висадити іменні дерева у різних містах України на честь бійців, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході країни. Цього року до акції приєднались працівники КП УЗН «Зеленбуд» та Концерну «Київпідземшляхбуд». Дерева посаджені перед Жовтневим палацом, біля пам'ятника В. Лобановському та на перехресті вул. Грушевського та Петровської алеї.

За словами координатора всеукраїнської акції «Дерево пам'яті» Тетяни Кротової, висадка дерев з меморіальними табличками у вигляді армійських жетонів проходить щорічно. На них розміщено особисту інформацію про бійця: ім'я, прізвище, роки життя, місце загибелі.

На жаль, деякі саджанці не приживаються після висадки попри регулярний полив. На процес укорінення можуть негативно вплинути складні погодні умови – заморозки чи засуха у перший рік життя рослини у відкритому ґрунті. «У випадку, якщо дерево гине, ми обов'язково висаджуємо нове, щоб ланцюг пам'яті не розірвався. Радію, що цьогоріч ми отримали фінансову допомогу від керівництва «Київпідземшляхбуд», й змогли відновити алеї-меморіали у серці столиці», - зазначила вона.

Вшанувати пам'ять українських героїв перед Жовтневим палацом зібрались громадські активісти, небайдужі мешканці міста. Власник КПШБ Василь Веселий зазначив, що колектив підприємства прийняв рішення підтримувати цю соціальну акцію, посадити дерева на честь тих, хто віддав своє життя заради добробуту нашої країни. «Ця алея – місце, куди зможуть прийти родичі та близькі загиблих бійців, де будуть гуляти наші діти й онуки, коли в Україні настане довгоочікуваний мир», - підкреслив бізнесмен.

За три роки до проведення акції «Дерево пам'яті» долучились у Миколаєві, Харкові, Дніпрі, Львові та інших населених пунктах. Дізнатись детальну та постійно оновлювану інформацію можна на сайті акції "Дерево пам'яті”.

Акція «Дерево пам'яті» стала ще одним кроком у регулярній допомозі українським військовим з боку бізнесмена.

Акція «Дерево пам'яті» стала ще одним кроком у регулярній допомозі українським військовим з боку бізнесмена. Нещодавно волонтер Василь Веселий надав фінансову підтримку запорізькій 55-ій окремій артилерійській бригаді.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Американський безпілотник MQ-9 Reaper здійснив аварійну посадку в Польщі

19 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Окупанти за минулий день здійснили 50 обстрілів прикордоння Сумської області

Канада підписала угоду з Німеччиною про сприяння торгівлі водневим паливом, знижуючи імпорт російської нафти

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА