Події

У СІЗО Кривого Рогу помер підозрюваний у ДТП із численними жертвами

У СІЗО м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) помер Олександр Волков, водій автомобіля Mazda, підозрюваний у ДТП із численними жертвами, яка сталася 17 квітня, повідомив народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Костянтин Усов.

"В СІЗО Кривого Рогу сьогодні помер 68-річний громадянин Олександр Волков, підозрюваний у грубому порушенні правил дорожнього руху, в результаті чого відбулась трагічна ДТП з 11 жертвами. Громадянин хворів на термінальну стадію раку. Але повні обставини смерті наразі встановлюються", - написав К.Усов на своїй сторінці в соцмережі Facebook у суботу.

Він заявив, що наполягатиме на всебічному розслідуванні. "Україна не допустить судів Лінча. Ми не дозволимо вершити правосуддя нікому, окрім тих, кого на це уповноважила держава", - додав нардеп.

Як повідомлялося, 17 квітня о 5:53 в м. Кривий Ріг на перехресті проспекту Металургів і вул. Героїв АТО зіткнулися пасажирський автобус "Ікарус", маршрутний мікроавтобус Mercedes-Benz Sprinter та легковий автомобіль Mazda 6.

Загалом унаслідок ДТП загинули 11 людей (8 на місці події і 3 постраждалих згодом померли в лікарні). Щонайменше вісім із загиблих були працівниками Криворізького гірничо-металургійного комбінату ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг", які перебували в автобусі.

За фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель декількох осіб), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5-10 років із позбавленням права керувати транспортними засобами терміном до трьох років.

18 квітня правоохоронці вручили письмове повідомлення про підозру в скоєнні злочину водію автомобіля Mazda О.Волкову, який є одним із учасників ДТП.

Суд Дніпра обрав винуватцю аварії запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на термін 60 діб без можливості внесення застави. Потім підозрюваний перебував у лікарні Кривого Рогу під конвоєм з огляду на стан здоров'я.

2 травня О.Волкова перевели з лікарні до СІЗО, про що повідомив місцевий телеканал "Первый городской".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ