17:23 16.05.2018

НАЗК направить до НАБУ висновки за недостовірними даними в деклараціях екс-глави Держекоінспекції Заїки

2 хв читати
НАЗК направить до НАБУ висновки за недостовірними даними в деклараціях екс-глави Держекоінспекції Заїки

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) направить до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) висновки, затверджені за результатами повних перевірок електронних декларацій за 2015 і 2016 роки на той час глави Державної екологічної інспекції (Держекоінспекції) Андрія Заїки.

Як повідомила в середу прес-служба НАЗК, А.Заїка в декларації за 2015 рік не вказав власну земельну ділянку в Ялті, ділянку дружини в Київській області та три земельні ділянки матері в Київській та Чернігівській областях. Він також не задекларував автомобілі дружини Mazda 5 і матері Nissan Qashqai і дохід від продажу свого прогулянкового катера.

У декларації за 2016 рік чиновник не вказав автомобіль Peugeot 2008, придбаний його матір'ю в цьому ж році, а також дохід, отриманий його матір'ю і дружиною від продажу об'єктів нерухомого та рухомого майна (двох земельних ділянок, житлового будинку, квартири, бази відпочинку і двох автомобілів).

В обох деклараціях А.Заїка не вказав фінансові зобов'язання перед банком за кредитним договором, які виконав лише в 2017 році. Крім того, за результатами перевірки встановлено, що чиновник отримував від Нацбанку України ліцензію на здійснення інвестицій за кордоном. Надаючи пояснення НАЗК, А.Заїка підтвердив, що придбав корпоративні права за кордоном, однак якої компанії - не повідомив.

Загалом у кожній декларації чиновника виявлено невідображення об'єктів декларування на суму понад 4,6 млн грн, вказали в Нацагентстві.

У НАЗК нагадали, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб передбачена ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

"Затвердження обґрунтованого висновку і направлення його спеціально уповноваженому суб'єкту у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а підставою для здійснення досудового розслідування", - також зазначили в Нацагентстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА