11:04 01.06.2018

Кличко проти перенесення пам'ятника Щорсу в Києві

2 хв читати
Кличко проти перенесення пам'ятника Щорсу в Києві

Мер Києва Віталій Кличко виступає проти перенесення пам'ятника Миколі Щорсу, встановленого в центрі столиці.

"Щодо мене, цей пам'ятник мені дуже подобається... Я особисто проти його перенесення", - сказав він журналістам у п'ятницю в Києві.

В.Кличко зазначив, що оскільки закон про декомунізацію вимагає перенесення пам'ятника, то можна це зробити, але тільки за згоди Міністерства культури України.

"Сьогодні історію інтерпретують, переписують, але цей пам'ятник є одним із найкрасивіших в Європі", - додав мер.

За його словами, такі пам'ятники повинні нагадувати городянам про те, що було, щоб не повторювати помилок історії в майбутньому.

Крім того, мер назвав маніпуляцією заяви Міністерства культури, що нібито міська влада не передає документи на дозвіл демонтувати пам'ятник.

"Це пам'ятник національного значення, це означає, що ми не можемо вдаватися до жодних дій без згоди та дозволу Міністерства культури", - наголосив В.Кличко.

Керівник Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович, коментуючи в соціальній мережі Facebook висловлювання мера Києва про перенесення пам'ятника Щорсу, зазначив, що "естетичні уявлення мера Кличка не можуть бути виправданням порушень ним закону".

Як повідомлялося, міністр культури України Євген Нищук і керівник Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович адресують питання демонтажу пам'ятника Щорсу в центрі столиці владі Києва.

Наразі пам'ятник Щорсу огороджений, щоб уникнути самовільного демонтажу активістами, а будівельні риштування навколо нього зведено для огляду та замірів у рамках підготовки до демонтажу силами Київської міської державної адміністрації.

У березні 2017 року Київрада ухвалила рішення "Про заходи з переміщення (перенесення) пам'ятника військовому діячу Щорсу М.О.", що передбачає звернення до Міністерства культури України з пропозицією про перенесення пам'ятника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА