16:54 13.06.2018

Суд продовжив арешт двох фігурантів справи про вбивство Вороненкова

2 хв читати
Суд продовжив арешт двох фігурантів справи про вбивство Вороненкова

Шевченківський районний суд Києва в середу продовжив на два місяці термін тримання під вартою для фігурантів справи про вбивство в Києві колишнього депутата Державної думи РФ Дмитра Вороненкова - Ярослава Тарасенка й Олександра Лося.

"Продовжили термін арешту до 11 серпня", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

За інформацією прес-служби прокуратури Києва, в середу в суді відбулося підготовче засідання у справі за обвинуваченням двох громадян - пособників у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ, яким інкримінують злочини, вчинені з корисливих мотивів (п. п. 6, 11, 12 ст. 115 - умисне вбивство, вчинене на замовлення, за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів; ч. 1 ст. 263 - незаконне поводження зі зброєю - КК України). Водночас слідство не виключає інших мотивів вчинення злочину його організатором, що буде встановлено під час досудового розслідування в кримінальному провадженні стосовно організатора злочину - громадянина РФ Володимира Тюріна та співучасників - Юрія Василенка та Ярослава Левенця.

Наразі тривають розшукові заходи для встановлення місцезнаходження цих осіб, перевіряється інформація про їх можливе перебування на території РФ та вживаються заходи для отримання нових доказів.

Крім того, в прес-службі столичної прокуратури наголосили, що інформація, поширена в деяких ЗМІ, про начебто відсутність "російського сліду" у вбивстві Д. Вороненкова, не відповідає матеріалам кримінального провадження.

Як повідомлялося, Д.Вороненков був убитий у центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивця Павло Паршов був поранений охоронцем екс-депутата і згодом помер у лікарні.

У вбивці Д.Вороненкова був спільник - Ярослав Левенець, із 2012 року - в розшуку за економічні злочини. У співучасті у вбивстві також підозрюють Ярослава Тарасенка, його затримали 16 липня.

Інший затриманий - О.Лось - був разом із Я.Левенцем співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера. Я.Тарасенко був водієм "Ланоса", в якому приїхав кілер.

У вересні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовник убивства перебуває на території Росії і має активні контакти зі злочинними колами та спецслужбами, а "виконавці, переважно, громадяни України".

Пізніше стало відомо, що в організації вбивства підозрюється громадянин Росії Володимир Тюрін - колишній цивільний чоловік вдови Д.Вороненкова Марії Максакової. В березні 2018 року його оголосили в розшук в Україні.

11 червня обвинувальний акт у кримінальному провадженні надійшов до Шевченківського районного суду Києва. Підготовче судове засідання було призначено на 13 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА