17:22 13.06.2018

Володар Гран-прі Одеського кінофестивалю отримає EUR10 тис.

2 хв читати
Володар Гран-прі Одеського кінофестивалю отримає EUR10 тис.

Володар Гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), окрім "Золотого Дюка", отримає EUR10 тис., повідомив програмний директор фестивалю Антельм Відо.

"На фестиваль надійшли 1011 фільмів-заявок (752 заявки для міжнародного і 259 - для національного конкурсу), з яких селекційна комісія фестивалю відібрала найкращі", - розповів А.Відо на прес-конференції в Києві в середу.

За словами президента Одеського міжнародного кінофестивалю Вікторії Тігіпко, цього року фільми надійшли майже зі 100 країн. "Цього року ми отримали фільми з 95 країн, це більше, ніж минулого року. Цікава і географія країн, які представили свої фільми, - Танзанія, Ісландія, Нова Зеландія, Чилі. Лідерами є країни ЄС - Німеччина, Франція, Іспанія та Італія, які представили від 60 до 93 картин", – зазначила вона.

В.Тігіпко нагадала, що IX Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 13-21 липня.

Як повідомив А.Відо, в міжнародному конкурсі ОМКФ візьмуть участь 12 повнометражних фільмів із 19 країн, зокрема із США, Бельгії, Румунії, Білорусі, Румунії, Польщі. За його словами, в національній програмі заявлено п'ять повнометражних і 10 короткометражних фільмів.

На прес-конференції зазначалося, що глядачі фестивалю зможуть ознайомитися із 40 українськими фільмами в конкурсній та позаконкурсній програмах.

Програмний директор фестивалю також зазначив, що традиційно на Одеському міжнародному кінофестивалі чотири номінації. "Головна нагорода - Гран-прі - статуетка "Золотий Дюк" і EUR10 тис.", - зазначив А.Відо. За його словами, рішення про фільм-переможця, який отримає Гран-прі, ухвалять глядачі.

А.Відо розповів, що роботи-переможці отримають також грошові винагороди: найкращий фільм - EUR5 тис., найкраща режисура - EUR3 тис., найкраща акторська робота - EUR2 тис.

За словами режисера, куратора конкурсу європейських документальних фільмів Сергія Буковського, в конкурсі документальних стрічок братимуть участь вісім кінофільмів із 11 країн. "Картин було дуже багато надіслано на відбір, був якийсь шквал фільмів. Починаючи з березня щодня дивлюся три-чотири документальні картини. Усі ці картини дуже глибокого внутрішнього гуманістичного змісту. Я щиро заздрю глядачам фестивалю цього року, тому що картини дійсно дуже хороші", - поділився враженнями С.Буковський.

За його словами, в цьому конкурсі беруть участь два українські документальні фільми. Режисер із жалем зазначив, що ще "п'ять-шість гідних картин не ввійшли до конкурсної програми".

Як розповів голова Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) Пилип Іллєнко, цього року порівняно з попереднім збільшилося фінансування фестивалю за рахунок коштів Держкіно. За його словами, якщо минулого року фінансування становило 1 млн грн, то цього року йдеться про 4 млн грн. "У майбутньому ми сподіваємося, що ця сума зростатиме", - зазначив П.Іллєнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА