20:52 18.06.2018

Fujifilm подала позов проти Xerox

2 хв читати
Fujifilm подала позов проти Xerox

Fujifilm Holdings Corp подала позов до суду проти Xerox Corp, оцінивши свої збитки від невдалої між компаніями угоди більш ніж в $ 1 млрд.

Як повідомлялося, в травні цього року Xerox Corp. відкликала угоду з її поглинання японською компанією Fujifilm Holdings Corp. за $ 6,1 млрд, досягнувши угоди з інвесторами-активістами Карлом Айканом і Дарвіном Дісон, які володіють в сукупності до 15% акцій Xerox.

У позові, поданому Fujifilm до Федерального окружного суду Південного округу Нью-Йорка, відзначається, що Xerox незаконно розірвала угоду з об'єднання з Fuji Xerox, її СП з Fujifilm, через тиск Айкана і Дісона, які прорахували, що угода недооцінює компанію.

На думку Fujifilm, уклавши угоди з інвесторами-активістами, Xerox не дала можливості іншим акціонерам висловити думку щодо угоди.

"Рішення про те, щоб дозволити Айкану і Дісону, що володіють в цілому лише 15% -ю часткою Xerox, диктувати долю компанії не узгоджується з демократією серед акціонерів", - йдеться в заяві Fujifilm.

Японська компанія вимагає від Xerox компенсації, яка відображала б втрачені для акціонерів Fujifilm переваги, які вона оцінює в суму "істотно вище $ 1 млрд".

Крім того, Fujifilm вимагає покарання Xerox за "навмисні і грубі" порушення.

Угода з Xerox, за оцінками Fujifilm, мала б привести до економії на щорічних витратах в розмірі не менше $ 1,7 млрд, а також до збільшення можливостей у плані доходів на суму не менше $ 1 млрд.

Згідно з умовами угоди, узгодженої двома компаніями в січні, Xerox мала стати частиною їх з Fujifilm спільного підприємства в Азії - Fuji Xerox. Акціонери Xerox мали отримати в цілому $ 2,5 млрд у вигляді спеціальних дивідендів і залишитися власниками 49,9% СП.

Однак у травні Xerox скасувала угоду і оголосила про відставку гендиректора Джеффа Джейкобсона і низки інших членів ради директорів. За угодою з інвесторами глава компанії Айкана Icahn Enterprises Кіт Коцца зайняв пост голови ради директорів Xerox. Новим CEO і заступником голови ради директорів став Джон Вісентін, який раніше працював в IBM і HP Enterprises.

Акції Xerox подешевшали на 0,8% на торгах у Нью-Йорку в понеділок.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА