13:15 19.06.2018

Помер український поет Іван Драч

1 хв читати
Помер український поет Іван Драч

На 82-му році життя помер Герой України, поет, перекладач, кіносценарист, драматург, державний і громадський діяч Іван Драч.

"Сьогодні пішов з життя, помер Іван Федорович Драч", - повідомив на пленарному засіданні парламенту у вівторок спікер Верховної ради Андрій Парубій.

Парламентарі вшанували пам'ять покійного хвилиною мовчання.

Свої співчуття рідним і друзям І.Драча висловив президент України Петро Порошенко.

"Пішов у вічність Іван Драч. Один з найяскравіших поетів з когорти шістдесятників, прозаїк, кіносценарист, громадський діяч - це все дуже маленькі категорії для художника його масштабу. Перш за все, це була Людина, яка тонко відчувала України та її душу. Щирі співчуття рідним і друзям Івана Федоровича. Вічна пам'ять..." - написав П.Порошенко у своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

За інформацією кінокритика, сценариста Сергія Тримбача, І.Драч помер вранці 19 червня в лікарні "Феофанія" (Київська обл.) після тяжкої хвороби. Поет заповів поховати його в рідному селі Теліжинці біля могили сина Максима.

Іван Федорович Драч народився 17 жовтня 1936 року в с. Тележінци Тетіївського району Київської області. Був одним з найвідоміших українських діячів мистецтва покоління шістдесятників. Перший голова Народного Руху України (1989).

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА