08:30 19.07.2018

Реконструкція першої черги першого пускового комплексу Київського зоопарку завершиться восени 2018

2 хв читати
Реконструкція першої черги першого пускового комплексу Київського зоопарку завершиться восени 2018

Відвідувачі Київського зоопарку восени побачать комплекс з трьох озер, облаштований у рамках реконструкції, повідомили в Київській міській державній адміністрації.

"На території Київського зоопарку завершується реконструкція першої черги першого пускового комплексу, який складається з трьох озер - декоративного, карпового і пеліканового. Їх відкриють для відвідувачів вже цієї осені", - йдеться в повідомленні на сайті КМДА в середу з посиланням на КП "Житлоінвестбуд- УКБ".

Директор КП "Житлоінвестбуд-УКБ" В'ячеслав Непоп розповів, що в Київському зоопарку проводиться реконструкція поетапно, з доступом відвідувачів до основних експозицій, у той час, коли Паризький зоопарк напередодні своєї реконструкції роздав усіх звірів і закрився на п'ять років.

Він зазначив, що будівельні роботи першої черги першого пускового комплексу близькі до завершення, але ще потрібен час для озеленення, благоустрою та переселення представників фауни.

В.Непоп розповів, що на ділянці реконструкції повністю замінили комунікації, облаштували полив території, провели зовнішнє освітлення. У малому озері площею 350 куб. м риби не буде, воно призначене для декоративних цілей. На його берегах облаштують сад каменів, а вода каскадом буде перетікати до дамби, на якій розташується озеро для пеліканів об'ємом 3300 куб. м і глибиною 2,4 м. Для зимівлі птахів поруч з озером розміститься пташник у 100 кв. м.

"Пеліканове і коропове озера розділятиме міст. Обсяг коропового озера - 2300 куб. м. Передбачено умови для зимівлі риб. На березі карпового озера буде побудований оглядовий амфітеатр з каскадом гранітних трибун, де можна організовувати невеликі вистави, презентації, лекції. На короповому озері буде розміщена японська альтанка, звідки можна спостерігати за грою коропів коі. Вода для підживлення озер буде надходити з пробурених артезіанських свердловин і проходитиме кілька етапів очищення, щоб уникнути цвітіння і неприємного запаху. Це - капітальне будівництво на сто років", - заявив В.Непоп.

В інформації КМДА зазначено, що реконструкція Київського зоопарку розрахована на шість етапів. Три озера - це тільки частина першого етапу, куди також входить реконструкція приматника на 7,3 тис. кв. м, будівництво універсального вольєра і облаштування нового центрального входу на перетині проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. Ці об'єкти будуть завершені в наступному році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА