09:38 03.08.2018

Труба: Передання справ із Генпрокуратури до ДБР не буде, Бюро розслідуватиме лише ті справи, які відкриє самостійно

1 хв читати
Труба: Передання справ із Генпрокуратури до ДБР не буде, Бюро розслідуватиме лише ті справи, які відкриє самостійно

Державне бюро розслідувань (ДБР) не завершуватиме розслідування справ, розпочатих Генеральною прокуратурою, кримінальні провадження в Бюро буде розпочато з "чистого аркуша", запевняє директор ДБР Роман Труба.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Р.Труба пояснив, що розслідуватимуть справи ті слідчі, які цим і займалися спочатку.

"Законодавець визначив час, протягом якого слідчі прокуратури мають можливість завершити досудове розслідування, - це два роки. Насправді за цей період можна завершити розслідування будь-якої за складністю, багатоепізодної кримінальної справи", - наголосив директор Бюро.

На думку Р.Труби, завершувати справи інших слідчих було б неправильним, тому що основна категорія справ у Генпрокуратурі так чи інакше стосується подій на Майдані у 2014 році. "Передати їх новим слідчим ДБР означало би поставити їх на тривалу паузу, адже новим слідчим необхідно багато часу для вивчення томів матеріалів", - пояснив він.

Відповідаючи на запитання про те, чи означає це, що ДБР розслідуватиме тільки справи, які саме відкриватиме, директор Бюро сказав: "Так, і вважаю, що це правильно".

"Ми не зможемо розпочати роботу, якщо нас завалять такою кількістю справ. Кожен слідчий, який починав провадження, проводив слідство, повинен відповідати за якість і результат розслідування", - пояснив Р.Труба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА