18:55 02.08.2018

У Києві відкрили пам'ятник Іллі Муромцю

2 хв читати

Міський голова Києва Віталій Кличко у четвер, 2 серпня, відкрив пам'ятник богатирю Іллі Муромця та першу чергу оновленого парку "Муромець" на Трухановому острові.

Як повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації, всі роботи зі створення пам'ятника та благоустрою першої черги парку здійснено за кошти меценатів.

"Хочу відзначити, що місту створення скульптури та облаштування першої черги цього красивого парку нічого не коштувало! Ми не витрачали бюджетні кошти. Це меценатський проект", - сказав В.Кличко.

Художник-скульптор Володимир Журавель, який створив пам'ятник, під час урочистого відкриття скульптури зазначив: "Це мрія мого дитинства - стояти поруч з богатирями сучасності. А вже про те, щоб виліпити легендарного богатиря ... Про таке я навіть не мріяв. Це дуже велика відповідальність .

Позував для образу богатиря володар титулу "Найсильніша людина світу" Василь Вірастюк.

Пам'ятник Іллі Муромцю 11 м заввишки разом із пагорбом і гранітним постаментом.

"Це унікальний пам'ятник, створений за найсучаснішими технологіями. Його частини відливали в формах, виготовлених за допомогою 3D-принтера. Такого для скульптури великого розміру в Україні і, можливо, в світі ще не робили! Щоб прискорити процес, який міг тривати кілька років, талановитому скульптору Володимиру Журавлю довелося винайти таку унікальну технологію", - розповів Кличко.

Крім того, у четвер була відкрита перша черга оновленого парку "Муромець", його продовжать облаштовувати. За задумом авторів проекту, парк, маючи історичну тематику, буде сучасним. З системою інформації і навігації, тактильними табличками, доріжки вимостять тактильної плиткою, щоб люди з обмеженими можливостями почувалися комфортно. Також на території парку встановлять пандуси, облаштують нові велодоріжки.

Раніше В.Кличко пояснював, чому виникла ідея встановити в Києві пам'ятник богатирю: "Ілля Муромець, який, за переказами, народився під Черніговом, служив князю Володимиру, охороняв місто Київ і похований у Києво-Печерській лаврі, - це наш богатир, це наша історія, яку сьогодні, на жаль, намагаються у нас вкрасти. Тому Муромець буде стояти в Києві, на території Труханового острова: там, де колись розташовувалася дружина князя Володимира".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА