14:43 10.08.2018

Суд щодо вбивства екс-депутата ДД РФ Вороненкова продовжиться 12 вересня

2 хв читати
Суд щодо вбивства екс-депутата ДД РФ Вороненкова продовжиться 12 вересня

Шевченківський районний суд Києва 12 вересня продовжить розглядати кримінальне провадження за обвинуваченням Ярослава Тарасенка та Олександра Лося у вбивстві колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в п'ятницю на засіданні було ухвалено таке рішення в зв'язку з тим, що адвокат О.Лося перебуває у відпустці до 14 серпня, про що було відомо, але, оскільки вже був визначений графік засідань, то засідання 10 серпня все таки провели.

Крім того, суд повідомив, що автоматизована система визначила сімох присяжних, з яких мають бути відібрані п'ятеро (троє основних і двоє запасних) для розгляду цієї справи.

Як повідомлялося, Д.Вороненкова вбили в центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивцю Павла Паршова поранив охоронець екс-депутата, згодом П.Паршов помер у лікарні.

У вбивці Д.Вороненкова був спільник - Я.Левенець, який з 2012 року перебуває в розшуку за економічні злочини. У співучасті в убивстві також підозрюється Я.Тарасенко, його затримали 16 липня.

Інший затриманий - О.Лось - був разом із Я.Левенцем співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера. Я.Тарасенко був водієм "Ланоса", в якому приїхав кілер.

У вересні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовник убивства перебуває на території Росії та має активні контакти зі злочинними колами та спецслужбами, а "виконавці здебільшого громадяни України".

Пізніше стало відомо, що в організації вбивства підозрюється громадянин Росії Володимир Тюрін - колишній цивільний чоловік удови Д.Вороненкова Марії Максакової. У березні 2018 року його оголосили в розшук в Україні.

11 червня 2018 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні надійшов до Шевченківського районного суду Києва. Підготовче судове засідання було призначено на 13 червня.

13 червня Шевченківський районний суд продовжив на два місяці термін тримання під вартою для фігурантів справи про вбивство в Києві Д.Вороненкова - Я.Тарасенка й О.Лося, проте повернув на доопрацювання прокурору обвинувальний акт у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА