15:14 22.08.2018

У Харкові наряди патрульної поліції будуть посилені бронегрупами

2 хв читати

У Харкові з середи, 22 серпня, наряди патрульної поліції будуть посилені бронегрупами з автоматичною зброєю, повідомив заступник начальника Національної поліції в Харківській області Олександр Фацевич.

"Я дав доручення керівнику головного управління Національної поліції в Харківській області, ... і вже відсьогодні будуть посилені наряди патрульної поліції бронегрупами, забезпеченими бронезахистом 4-го класу й автоматичною зброєю. Вони працюватимуть окремо екіпажами, реагуватимуть на тяжкі та особливо тяжкі злочини, зокрема злочини, пов'язані з застосуванням зброї", - сказав О.Фацевич журналістам у середу після церемонії прощання з загиблим унаслідок стрілянини в Харківській міськраді патрульним інспектором Дмитром Кирієнком.

За його словами, поступово бронегрупи буде введено в усій Україні.

Начальник харківського облуправління поліції Олег Бех додав, що в Харкові насамперед такі групи почнуть працювати в Київському, Шевченківському та Московському районах. "Основні райони, які відпрацьовуватимуться, - Московський, Київський і Шевченківський. Буде щонайменше по дві групи (на район - ІФ). Вони прибуватимуть саме в ті місця, де є серйозна загроза життю і здоров'ю громадян", - сказав він.

Як повідомлялося, в ніч на понеділок, 20 серпня, невідомий чоловік улаштував стрілянину біля Харківської міськради й поранив охоронця, а потім і одного з поліцейських, які приїхали за викликом. Поліцейський помер, незважаючи на зусилля медиків. Співробітник КП "Муніципальна охорона" перебуває в реанімації лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Його стан оцінюється як украй важкий.

Поліцейські з табельної зброї поранили зловмисника. Внаслідок отриманих поранень він помер.

За цим фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

21 серпня поліція заявила, що особу стрільця встановлено. Це Олександр Поярков, 1971 р. н. За даними правоохоронців, 19 серпня, перш ніж попрямувати до міськради, О.Поярков застрелив свою дружину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА