Події

Стартував другий курс навчання ветеранів АТО у рамках програми "З фронту до міністерства"

Ветерани війни на Донбасі зможуть гідно показати себе на службі держави, так само як вони самовіддано захищали країну в боях на сході України, висловив думку народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка", голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

"Сьогодні стартував другий курс навчання ветеранів АТО у рамках програми "З фронту до міністерства", ініційований Комітетом ВРУ у справах ветеранів, УБД, учасників АТО та людей з інвалідністю, який я очолюю. Готувати ветеранів до держслужби, в тому числі в Міністерстві у справах ветеранів, будуть найкращі викладачі Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при президентові України", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

О.Третьяков розповів, що для проходження дистанційного навчання було відібрано 61 ветерана з 20 областей країни. "Як зазначають у відбірковій комісії, відбирати кандидатів було досить складно, оскільки багато з них продемонстрували високий рівень знань. Приємно, що ветерани дуже мотивовані присвятити себе службі державі в мирному житті", - додав він.

"Курс навчання складається з чотирьох головних напрямів, серед яких конституційне право, адміністративне право, стратегія розвитку України та державне управління і державна служба. Після закінчення курсу ветерани отримають сертифікати за результатами тестів", - розповів народний депутат.

"Я завжди наголошував, що в майбутньому Міністерстві ветеранів принаймні третину штату мають становити ветерани, які будуть реально мотивовані працювати на користь своїх бойових побратимів і робити все можливе, щоб допомогти їм адаптуватися до мирного життя. Як і під час першого набору, ветеран сплачує лише 30% вартості курсу - 385 грн. Решту 70% оплачено коштами донорської допомоги благодійної організації "Фонд Олександра Третьякова". Я більш ніж упевнений, що наші ветерани зможуть гідно показати себе на службі держави, так само як вони самовіддано захищали країну у боях", - резюмував парламентар.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ