Події

СБУ викрила чиновника ГУ Пенсійного фонду в розкраданні держкоштів

Співробітники Служби безпеки України викрили чиновника Головного управління Пенсійного фонду в Київській області на розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах через підставних осіб і незаконні рахунки.

Як повідомив прес-центр СБУ в середу, з’ясовано, що він відкривав на підставних осіб карткові рахунки в одному з державних банків. Зокрема, перевіряється інформація про можливе використання персональних даних жителів тимчасово окупованих територій України.

Шляхом несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем Пенсійного фонду посадова особа вносила банківські реквізити та ідентифікаційні коди "одержувачів" до електронної бази даних пенсійних нарахувань. Після скоєння незаконних виплат він отримував готівку через мережу банкоматів.

Оперативники спецслужби задокументували факт зняття чиновником привласнених державних коштів.

За матеріалами СБУ Пенсійний фонд України блокував виплати пенсій на незаконно відкриті рахунки.

Чиновнику ГУ Пенсійного фонду в Київській області оголошено про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч. 2 ст. 361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших можливих причетних.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ