Події

Центр протидії корупції повідомляє, що суд відмовив їм в оскарженні справи щодо "рюкзаків Авакова"

Суддя Солом’янського районного суду Києва Вадим Сенін повернув Центру протидії корупції (ЦПК) скаргу на закриття так званої справи "рюкзаків Авакова", повідомляється на сайті ЦПК із посиланням на дані порталу "Судова влада України".

"Тексту судового рішення, винесеного ще 22 серпня, активісти досі не отримали, з невідомих причин воно досі не оприлюднене в реєстрі судових рішень", - йдеться в повідомленні.

На думку юриста ЦПК Віталія Цокура, суд не мав законних підстав для повернення скарги.

Голова правління ЦПК Віталій Шабунін висловив переконання, що рішення суду "є виключно політичним актом кругової поруки, яке ставить під загрозу можливість реанімування провадження".

Як повідомлялося, 5 квітня 2018 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про завершення досудового розслідування в так званій справі про рюкзаки. Йдеться про кримінальне провадження щодо розтрати понад 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для потреб Міністерства внутрішніх справ України наприкінці 2014-го - на початку 2015 років.

12 липня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що САП закрила справу, в якій фігурували син міністра внутрішніх справ України Олександр Аваков та екс-заступник глави МВС С.Чеботар. Водночас підозрюваним у розкраданні коштів залишається третій фігурант справи - представник фірми-переможця тендера на постачання рюкзаків Володимир Литвин, якому слідство інкримінує привласнення майна та підроблення документів.

13 липня НАБУ направило до САП скаргу на постанову про закриття цього кримінального провадження.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ