07:16 08.09.2018

Федеріка Могеріні вкотре засудила поселенську політику Ізраїлю

2 хв читати
Федеріка Могеріні вкотре засудила поселенську політику Ізраїлю

Верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні від імені Євросоюзу закликала ізраїльську владу переглянути своє рішення про знесення району Хан аль-Ахмара.

"Як неодноразово підкреслювалося, наслідки знесення цього району і переміщення його жителів, в тому числі дітей, проти їх волі, будуть дуже серйозними, будуть суттєво загрожувати життєздатності рішення (конфлікту - ІФ) через співіснування двох держав і підірвуть перспективи миру", - йдеться в заяві глави дипломатії ЄС, поширеній в п'ятницю в Брюсселі в зв'язку з тим, що Верховний суд Ізраїлю відхилив клопотання жителів Хан аль-Ахмара і дозволив ізраїльській владі продовжувати знесення.

Ф.Могеріні нагадала, що Європейський союз і його держави-члени "неодноразово заявляли про свою давню позицію щодо поселенської політики Ізраїлю, незаконної згідно з міжнародним правом", і про такі заходи, як знесення палестинських кварталів і можливі насильницькі переміщення населення.

Глава європейської дипломатії підкреслила, що "район Хан аль-Ахмар знаходиться в чутливому місці в зоні С, що має стратегічне значення для збереження безперервності майбутнього палестинської держави".

У травні цього року Верховний суд Ізраїлю схвалив знесення села бедуїнів в палестинській громаді Хан аль-Ахмар, яка знаходиться на Західному березі між Єрусалимом і поселенням Маале-Адумім.

В Ізраїлі вважають, що поселення було зведено незаконно. За даними ООН, в поселенні проживає близько 180 чоловік. Ізраїльська сторона запропонувала їм нове місце для створення поселення. Однак ті заявили, що запропоноване місце їм не підходить.

У липні в Європейській зовнішньополітичній службі (ЄВС) заявили, що знесення палестинської громади Хан аль-Ахмара в зоні С на окупованому Західному березі річки Йордан підриває плани співіснування держав Ізраїль і Палестина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА