Події

Луценко: журналісти були свідками злочину, а Ситнику після ідентифікації голосу буде вручено підозру

Генеральний прокурор України Юрій Луценко відзначає, що доступ до інформації з мобільних телефонів журналісток Наталії Седлецької та Христини Бердинських отримано законним чином через суд, а директору НАБУ Артему Ситнику після ідентифікації голосу на записах розмов буде вручено підозру.

"Якщо журналіст є свідком злочину, то я змушений витребувати в законом установленому порядку через суд дані від мобільного оператора за той період, коли в НАБУ знаходилися два журналісти і один не журналіст. Як тільки прийде відповідь, ми змушені будемо оформити підозру і вручити її особі, чий голос ідентифікований під час цих дій, - пану Ситнику", - сказав він в ефірі програми "Ехо України" на телеканалі "Прямий" в п'ятницю ввечері.

Як повідомлялося, 4 вересня редакція програми антикорупційних розслідувань "Схеми" заявила, що Генпрокуратура отримала доступ до інформації телефону головного редактора Наталії Седлецької, і розцінила це як тиск на незалежного журналіста.

"Печерський районний суд Києва надав доступ Генеральній прокуратурі до телефонних розмов, СМС і місцезнаходження телефону Наталії Седлецької у справі про ймовірне розголошення державної таємниці та даних досудового слідства директором НАБУ А.Ситником. Не за конкретний день, а за 17 місяців", - сказано в заяві на сторінці програми "Схеми: корупція в деталях" в соцмережі Фейсбук.

Генпрокуратура отримала також дозвіл суду на перевірку смс-повідомлень (за 17 місяців) у телефоні журналістки видання "Новий час" Христини Бердинських.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ