10:35 19.09.2018

Ложкін: "В Україні стартує проект "Праведники мого міста"

2 хв читати
Ложкін: "В Україні стартує проект "Праведники мого міста"

В Україні планується старт масштабного проекту "Праведники мого міста", покликаного увічнити пам'ять рятівників євреїв під час Голокосту. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Єврейської конфедерації України Борис Ложкін.

"Найбільший в історії людства приклад жорстокості відносно цілої нації супроводжувався і багаточисельними прикладами особистого героїзму людей, які, ризикуючи власним життям і життям своїх родин, надавали допомогу гнаним всюди і звідусіль євреям. За даними Національного музею Яд Вашем, в Україні налічується понад 2,6 тисячі Праведників народів світу. Інститут історії України НАНУ, який посилається на співробітників того ж Яд Вашем, стверджує, що реальна їх кількість перевищує 25 тис. Робота по встановленню фактів порятунку і присвоєння звання Праведник народів світу все ще триває. Сприяння цій роботі - частина нашого проекту", - заявив Ложкін.

За словами Бориса Ложкіна, ЕКУ звернулася до мерів і місцевих рад більшості великих міст України з пропозицією назвати нову вулицю, площа або сквер (або перейменувати вже наявні) ім'ям Праведника народів світу - уродженця цього міста, а також встановити відповідний пам'ятний знак.

"Ми розраховуємо, що до проекту активно долучаться мери українських міст. Україна повинна дізнатися героїв, про існування яких навіть не здогадувалася", - зазначив глава Єврейської конфедерації України.

Крім перейменування вулиць планується також випуск книги з історіями порятунку євреїв, запис серії інтерв'ю з учасниками подій та створення документального фільму. Також буде здійснюватися пряма підтримка Праведників, які вижили, у вигляді спеціальних пенсій. Проект також покликаний сприяти освіті молоді, вихованню міжнаціональної та расової терпимості, зміцненню зв'язків між світовим єврейським співтовариством і українським народом.

Як повідомлялося, Єврейська конфедерація України, яку в кінці травня 2018 роки очолив Борис Ложкін, оголосила про старт чотирьох нових проектів. Зокрема, був представлений проект єдиного єврейського інформаційного порталу, що висвітлюватиме життя українського єврейства та надаватиме користувачам доступ до корисних сервісів

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА