Події

У затриманого за хабарництво одеського митника під час обшуків знайдено колекцію цінних картин і монет

 Правоохоронці виявили під час обшуків у керівника управління Одеської митниці, викритого в систематичному хабарництві за видачу дозволів для зовнішньоекономічних операцій, колекцію картин і монет.

"У квартирі посадової особи і на горищі над нею вилучили близько 1000 монет різних номіналів і металів, які датуються ХVII-XX століттями, майже 70 картин, ікони, а також 63 тис. доларів США та 50 тис грн. Зараз у рамках розслідування за ст .366-1 КК України за фактом декларування недостовірної інформації перевіряються дані про можливе ухилення від надання відомостей про придбання зазначених цінностей", - написав спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко на своїй сторінці в Facebook у вівторок.

Він нагадав, що 18 вересня слідчі прокуратури спільно з співробітниками Управління СБУ в Одеській області та Головного управління внутрішньої безпеки ДФС викрили посадових осіб митниці під час отримання хабара. "Керівник одного з управлінь Одеської митниці разом з підлеглим головним державним інспектором вимагали та отримали від представника приватного підприємства 3000 доларів США неправомірної вигоди. За ці неправомірні кошти митники обіцяли вирішити питання про відкриття та експлуатацію митного складу тимчасового зберігання площею понад 350 кв м, розташованого в одному з районів Одеської області. Посадових осіб затримано під час скоєння злочину", - написав О.Лисенко.

Як повідомлялося, прес-центр СБУ повідомив про затримання керівника одного з управлінь Одеської митниці у вівторок поблизу робочого місця під час отримання... хабара. "Правоохоронці встановили, що чиновник організував схему отримання неправомірної вигоди від підприємців за безперешкодну видачу дозвільних документів для зовнішньоекономічних операцій. Вартість своїх "послуг" зловмисник оцінював від $2 тис.", - розповіли у відомстві.

Вирішується питання про повідомлення фігуранта справи про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу. Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди) КК, тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ