Події

Верховний суд Росії 25 жовтня розгляне апеляцію на вирок українця Панова

Верховний суд Росії планує в третій декаді жовтня розглянути апеляційні скарги адвокатів на вирок громадянина України Євгена Панова, якого в липні ВС Криму визнав винним у підготовці диверсій на півострові й засудив до 8 років колонії суворого режиму, повідомив "Інтерфаксу" захисник українця Сергій Легостов.

"Справа вже у Верховному суді Росії, вона слухатиметься 25 жовтня", - сказав адвокат.

С.Легостов припустив, що Є.Панова етапують із СІЗО Сімферополя до Москви для участі в суді.

Захисники просять ВС РФ виправдати українця.

Як повідомлялося, Федеральна служба безпеки Росії заявляла, що запобігла 7-8 серпня 2016 року спробам прориву до Криму диверсійно-терористичних груп з української території, під час яких загинули російський військовий і співробітник спецслужби.

ФСБ назвала Є.Панова співробітником Головного управління розвідки Міноборони України й одним із керівників групи диверсантів. Українець спочатку дав свідчення, але пізніше заявив, що зробив це під тортурами.

Міноборони України спростувало інформацію про затримання своїх співробітників у Криму.

Жителя Запорізької області України ВС Криму визнав винним за низкою статей Кримінального кодексу Росії: незаконне зберігання і перевезення зброї та боєприпасів, замах на контрабанду зброї та боєприпасів, підготовка до диверсії в складі організованої групи.

Суд у Криму зарахував у термін близько двох років, які українець провів під вартою.

Адвокати оскаржили вирок.

Уродженець українського Енергодара Є.Панов раніше працював водієм автобуса на Запорізькій АЕС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ