14:23 21.09.2018

Нові українські БПЛА, вертольоти, ракети і модернізовані зенітки на минулих випробуваннях показали свою високу ефективність

2 хв читати
Нові українські БПЛА, вертольоти, ракети і модернізовані зенітки на минулих випробуваннях показали свою високу ефективність

У результаті проведених на військовому полігоні Збройних сил України випробувань нової українського зброї і військової техніки усі зразки показали свою високу ефективність і значно посилять військовий потенціал України після прийняття їх на озброєння, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

"Усі нові розробки українського ОПК, які пройшли випробування, продемонстрували свою високу ефективність, і після взяття їх на озброєння значно посилять наш військовий потенціал", - цитує в п'ятницю О.Турчинова за підсумками випробувань прес-служба РНБО України.

За його словами, відбулися авіаційні випробування нового оперативно-тактичного безпілотного комплексу, "що здатний проводити розвідку, координувати ведення вогню, забезпечувати стійкий від впливу засобів радіоелектронної боротьби зв'язок на оперативній глибині до 200-х км, перебуваючи в повітрі до 24 годин", а також бойового безпілотного комплексу, який може нести потужний фугасний або термобаричний бойовий заряд і точно вражати цілі в глибокому тилу ворога.

"Ці безпілотні комплекси створені українськими зброярами у співпраці з нашими іноземними партнерами", - наголосив О.Турчинов.

Крім того, були продемонстровані льотно-технічні характеристики українських легких багатоцільових вертольотів "Скаут" та АК1-3.

Як повідомив секретар РНБО, ці вертольоти здатні забезпечувати розвідку і швидке сполучення у військах, виконувати завдання з охорони кордону, "а також з комплексом сучасного озброєння забезпечувати виконання бойових завдань, вражаючи цілі як удень, так і вночі, зокрема, працюючи в безпілотному режимі".

Також відбулися випробування модернізованої ЗУ-23-2. "Поєднання цієї надійної зенітної установки з електронною системою автоматичного знаходження мети і управління веденням вогню надасть можливість надійно знищувати повітряні та наземні цілі, зокрема, БПЛА, які перебувають на озброєнні в РФ", - наголосив він.

"Важливою деталлю цієї модернізації є можливість завдяки автоматичній системі керування вогнем одразу кількох зенітних установок на відстані, з захищених позицій, не ризикуючи життям наших військовослужбовців", - додав секретар РНБО України.

На полігоні були продемонстровані та випробувані нові боєприпаси українського виробництва, зокрема, ракети РС-80, придатні для використання в різних варіантах їх застосування, та осколково-фугасний снаряд для популярних у військах гармат МТ-12 "Рапіра".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА