Події

Трамп відклав публікацію пов'язаних із "російською справою" матеріалів

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю відклав публікацію пов'язаних із "російським справою" матеріалів, які раніше планував розсекретити.

"Я зустрівся з (представниками - ІФ) Мін'юсту з приводу розсекречення низки невідредагованих матеріалів. Вони погодилися їх оприлюднити, але заявили, що це може мати негативний вплив на російське розслідування. Також важливі союзники попросили не публікувати їх", - написав він у Twitter у п'ятницю.

"З цієї причини генерального інспектора (Мін'юсту США Майкла Хоровіца - ІФ) попросили вивчити ці документи в прискореному порядку. Я думаю, що він зробить це швидко (...). І, в кінцевому рахунку, я можу завжди розсекретити їх, якщо це буде необхідним. Швидкість дуже важлива для мене і для всіх ", - додав Д.Трамп.

Білий дім цього тижня заявив, що президент США дав розпорядження міністерству юстиції і апарату Директора національної розвідки опублікувати у відкритому доступі низку невідредагованих матеріалів з розслідування щодо наказу РФ втрутитися в американські вибори.

Розслідування спецпрокурора почалося в травні 2017 року. Спецпрокурор Роберт Мюллер і його команда намагаються з'ясувати, чи існують зв'язки між членами передвиборчого штабу Д. Трампа і Росією, і чи втручалася Росія в президентські вибори в США в 2016 році. Російська сторона неодноразово такі обвинувачення відкидала.

Еще по теме

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ