14:26 12.10.2018

Суд визначив подальший графік дебатів у справі про держзраду Януковича

2 хв читати

Оболонський районний суд Києва визначив подальший порядок виступів у судових дебатах учасників процесу в справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Після декількох годин виступу адвоката Олександра Горошинського, якому суд надав можливість завершити свою промову під час відсутності хворого адвоката Олександра Байдика, суд визначив, що О.Горошинський зможе завершити свій виступ 19 жовтня о 9:00. Суд послався на слова самого захисника, що йому буде достатньо для цього близько 3 годин.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко оголосив, що адвокат О.Байдик зможе завершити свій виступ у дебатах 22 жовтня, а 23 жовтня до суду з останнім словом може звернутися обвинувачений В.Янукович особисто або в режимі відеоконференції, але без залучення компетентних органів Російської Федерації.

Окрім того, суд встановив резервні дати для захисника О.Байдика на 22-26 жовтня, 29-31 жовтня о 9:00 кожного з цих днів і наголосив, що це "лише резервні дати".

В.Дев'ятко також зазначив, що адвокат О.Горошинський задіяний у справі за обвинуваченням п'яти екс-співробітників "Беркута" у вбивствах активістів Майдану 20 лютого 2014 року, яка розглядається в Святошинському суді з 11:30 в дні засідань, тому може бути присутнім в Оболонському суді в дні засідань у справі про держзраду з 9:00.

"Також я як головуючий у цій справі звернуся до Святошинського районного суду з проханням за можливістю перенести ваші судові засідання на інші дати, якщо, звичайно, суд погодить це питання з усіма сторонами процесу", - зазначив суддя.

Відповідаючи на запитання О.Горошинського про те, коли передбачено стадію реплік у дебатах, В.Дев’ятко зазначив: "Стадію реплік вам необхідно узгодити зі стороною обвинувачення. Стадія реплік виникає тоді, коли перша репліка є у прокурора. Якщо у прокурорів не буде реплік, то не буде репліки й у захисту. Але ми, звичайно, не знаємо, чи будуть репліки у прокурора, тому зверніться до нього і з'ясуйте, чи будуть у нього репліки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею - Мінагрополітики

Польські фермери зняли блокаду з прикордонного переходу "Долгобичув-Угринів" - Держприкордонслужба

У Вишгородському та Білоцерківському районах ліквідовують вибухонебезпечні предмети - КОВА

Шольц попросив Сі Цзіньпіна вплинути на РФ, щоб Путін закінчив війну проти України

Зеленський підписав закон про мобілізацію - сайт ВР

"Нова пошта" планує у 2024р. розширити покриття в Чехії до шести міст

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА