16:37 12.10.2018

Поліція встановила особи сімох юнаків, які раніше розгромили вагон електрички Фастів-Київ

2 хв читати
Поліція встановила особи сімох юнаків, які раніше розгромили вагон електрички Фастів-Київ

Поліція Київської області встановила особи сімох молодих людей, які ввечері 10 жовтня розгромили вагон електропоїзда сполученням Фастів - Київ, і зазначає, що працівники залізниці звернулися до них із заявою через вісім годин після події.

Як повідомляє у п'ятницю прес-служба обласної поліції, інцидент стався в середу, 10 жовтня, о 22:30. "За 20 хвилин, доки електропоїзд був у дорозі від Фастова до Мотовилівки, зловмисники побили всі вікна й відірвали сидіння в четвертому вагоні", - зазначено в повідомленні.

За інформацією поліції, працівники залізниці звернулися до правоохоронців із повідомленням про пошкодження тяги близько 7:00 ранку четверга.

"Незважаючи на згаяний час - від моменту скоєння злочину минуло понад вісім годин - поліцейським швидко вдалося встановити винуватців. Це семеро жителів Мотовилівки віком від 16 до 19 років. Наразі вирішується питання щодо їх затримання", - зазначено в повідомленні.

За фактом умисного пошкодження майна поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 194 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до трьох років.

Раніше в четвер, 11 жовтня, прес-служба ПАТ "Укрзалізниця" повідомила, що 10 жовтня о 22:50 на перегоні Фастів - Мотовилівка Київської області група невідомих осіб розгромила вагон приміського електропоїзда №6036 Фастів-Київ.

"Вандали розбили всі вікна, вирвали дивани для сидіння, розбили скло автоматичних дверей, пошкодили внутрішнє обладнання салону вагона. Помічник машиніста помітив зловмисників і відразу повідомив до поліції. Однак це звернення представники правоохоронних органів за гарячими слідами залишили без реагування", - зазначено в повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

За попередніми оцінками, вагону завдано збитків на 200 тис. грн.

У компанії зазначили, що правоохоронці приїхали за неодноразовими викликами на станцію "Фастів" тільки вранці 11 жовтня.

"Така пасивна позиція викликає подив, практично заохочує зловмисників і загрожує рецидивами таких інцидентів на залізничному транспорті", - зазначили в "Укрзалізниці".

Компанія також повідомила, що вранці 11 жовтня залізничники в рамках виконання своїх зобов'язань із перевезень були змушені відправити поїзд за маршрутом, закривши зруйнований хуліганами вагон, "оскільки відремонтувати його можна тільки в умовах депо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА