19:53 15.10.2018

РПЦ визнала неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом

2 хв читати
РПЦ визнала неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом

Синод Російської православної церкви визнав неможливим її подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом.

"На сьогоднішньому засіданні Священного Синоду було прийнято рішення про повний розрив євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом", - заявив журналістам на брифінгу після закінчення Синоду в Мінську глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Іларіон.

За його словами, це було "вимушене рішення", але іншого Священний Синод РПЦ не міг прийняти, оскільки "до цього вела вся логіка останніх дій Константинопольського патріархату".

Як повідомлялося, 11 жовтня Синод в Стамбулі прийняв низку рішень, які в РПЦ назвали "розбійницькими", а саме, реабілітував лідерів УПЦ-КП і УАПЦ, оголосив про відкриття свого подвір'я в Києві і припинив дію указу 300-річної давності про передачу Київської митрополії Москві.

Усі ці рішення, як сказав у понеділок журналістам митрополит Іларіон, з точки зору Російської православної церкви є "беззаконними і канонічно нікчемними".

"Російська православна церква не приймає цих рішень, не буде ним слідувати. Розкол залишається розколом, лідери розколу залишаються лідерами розколу. А та Церква, яка, визнавши розкольників, вступила з ними в спілкування, тим самим себе виключила з канонічного поля", - підкреслив митрополит.

Саме це, за його словами, є головною причиною, з якої "ми змушені перервати спілкування з Константинопольським патріархатом як таким, що повністю ідентифікував себе з розколом".

"Вступ до спілкування з уклонившимися в розкол, а тим паче відлученими від Церкви, рівносильно ухиленню в розкол і суворо засуджується канонами Святої Церкви", - йдеться в заяві Синоду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА