14:44 09.11.2018

У Києві на будмайданчику готелю на Андріївському узвозі підірвали петарди

2 хв читати

У Києві невідомі підірвали кілька петард, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" начальник відділу комунікацій столичного главку поліції Оксана Блищик.

"Хтось кинув петарди. Вибухів не було, там будівництво, луна", - сказала О.Блищик у п'ятницю вдень.

Про інцидент також повідомляє інтернет-видання "Громадське". Згідно з оприлюдненою ним інформацією, невідомі особи кинули на територію забудови "невизначені предмети", після чого пролунали три послідовних вибухи, після чого будмайданчиком поширився густий дим, який мав неприємний запах.

Видання зазначає, що співробітники поліції перекрили доступ до будмайданчика та повідомили, що з'ясовують обставини події, а протестувальники, що перебувають біля об'єкта і виступають проти будівництва, назвали подію провокацією.

У замітці також повідомляється, що в п'ятницю комунальники демонтують частину паркану навколо будмайданчика, після чого столична влада має намір вирішувати питання щодо демонтажу будівельного крана, який фактично працює над пішохідною зоною Андріївського узвозу.

Як повідомлялося, проект готелю на Андріївському узвозі, 14-16 передбачає 8-поверховий готель (сім поверхів і мансарда) на 182 номери. Проект готелю включає ресторан, фітнес-центр і паркінг на 25 машиномісць. Площа ділянки становить 0,2 га, загальна площа готелю — 13,6 тис. кв. м. Загальна висота будівлі за проектом становить 30 м, що перевищує максимально допустиму висоту будівель на цій території.

Замовником проекту виступило ПП "Маркон" (Київ), генпідрядником — одеське ТОВ "Кадорр-Україна", що входить до інвестиційно-будівельної компанії Kadorr Group бізнесмена Аднана Ківана.

21 червня 2018 року Київська міська рада підтримала розірвання договору оренди з ПП "Маркон", забудовником готелю на вул. Андріївський узвіз, 14-16, у разі неприведення проектної документації у відповідність до норм протягом 30 днів. "Якщо забудовник протягом 30 днів не приведе проектну документацію у відповідність до норм законодавства (йдеться про зниження поверховості забудови - ІФ), то договір вважатиметься розірваним", - пояснив керівник юридичного департаменту "Об'єднання "Самопоміч" Єгор Недашківський у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Контроль за виконанням цього рішення покладено на земельний департамент Київської міської державної адміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА