Події

Фінляндія зайнялася розслідуванням можливого втручання Росії в роботу GPS

Прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіля заявив, що буде проведено розслідування щодо можливого втручання Росії в роботу супутникових навігаційних систем GPS.

"Ми проведемо розслідування, за яким послідує реакція. Ми маємо виходити з тих же позицій, як і в випадку з порушенням повітряного простору. Коли подібне фіксується, то на ситуацію реагують відповідно до протоколу. Це не жарти. Під загрозою опинилася повітряна безпека звичайних людей" , - сказав прем'єр під час недільного інтерв'ю Yle Radio Suomi, коментуючи інцидент, коли було виявлено втручання в роботу GPS в Лапландії під час недавніх військових навчань НАТО в Норвегії.

Ю.Сіпіля заявив, що "до подібних дій слід ставитися так само, як і до порушень повітряного простору".

За його словами, "метою втручання було продемонструвати здатність до подібних дій".

9 листопада портал телерадіомовлення Yle повідомляв, що в Лапландії порушено роботу GPS. Військові Фінляндії попередили Центр авіанавігації країни про втручання в роботу GPS. На території Фінляндії попередження стосувалося території від північних районів Рованіемі (Rovaniemi) до норвезького кордону і на схід від Киттиля (Kittila) до російського кордону.

Крім того, Норвезький новинний портал Barents Observer на початку листопада повідомляв, що авіаційна влада Норвегії попереджала про втрату сигналу GPS у районах навчань НАТО Trident Juncture і біля кордонів Росії в кінці жовтня, коли ці навчання почалися.

Згідно з інформацією норвезької влади, втручання проводилося з боку Росії.

Еще по теме

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ