Події

Апеляційний суд залишив у силі довічне покарання чоловікові, який убив і обікрав свого знайомого

Харківський апеляційний суд відмовився пом'якшити вирок суду першої інстанції, винесений 27-річному чоловікові, визнаному винним у жорстокому вбивстві, розбої та крадіжці.

"Харківський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури й залишив у силі вирок Куп'янського районного суду, за яким чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області в середу.

Суд першої інстанції визнав чоловіка винним у скоєнні злочинів, передбачених п.6 ч.2 ст.115 (умисне вбивство), ч.2,3 ст.185 (крадіжка), ч.4 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Як було встановлено, влітку 2016 року засуджений прийшов у гості до нового знайомого, вони випивали разом. Дізнавшись, що господар мешкає сам, гість вирішив його вбити, щоб обікрасти будинок, і близько 30 разів ударив жертву металевими ножицями в голову, шию і груди. Від отриманих травм господар оселі помер.

Убивця обікрав квартиру (взяв, зокрема, велосипед, килим і акустичну систему), забрав мобільний телефон і ключі від житла. Він іще кілька днів ходив на місце злочину, де лежало тіло жертви, щоб винести з дому цінності.

Викрили та затримали вбивцю через кілька днів після скоєння злочину.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ