Події

Конгрес США оцінив ймовірний результат війни з Китаєм і Росією

Нова стратегія національної оборони США не забезпечує США перемогу над Росією і Китаєм, вважають експерти двопартійної комісії з оцінки нинішньої оборонної стратегії Сполучених Штатів.

"Нова стратегія національної оборонної політики адміністрації Трампа недостатньо забезпечена ресурсами, і США ризикують зазнати воєнної поразки від Китаю чи Росії", - йдеться в доповіді експертів, уповноважених конгресом.

До такого висновку комісія дійшла після повідомлень про те, що якщо в 2019 фінансовому році США мають намір виділити на потреби оборони близько $ 716 млрд, то наступного року можуть скоротити військовий бюджет до $ 700 млрд, повідомив телеканал CNN, коментуючи доповідь.

Експерти попереджають, що з урахуванням зусиль, які докладають Росія і США для зміцнення свого військового потенціалу, "американські військові можуть понести неприйнятно високі втрати" і "можуть боротися за перемогу і, можливо, програти війну проти Китаю або Росії".

"Особливий ризик для США становить ситуація, при якій їх військовим доведеться битися на двох або більше фронтах одночасно", - йдеться в доповіді.

Водночас Пентагон виступив із заявою, в якій він "вітає доповідь комісії, яка підтверджує стратегічний напрямок, викладений у стратегії національної оборони, а також її ключові пріоритети", повідомив CNN.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ