Події

Бельгія направить до Естонії сто одиниць бойової техніки

Бельгія направить до Естонії бойову маневрену частину для участі в діяльності дислокованої тут бойової групи НАТО, повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі міністерства оборони Естонії.

Маневрена бронечастина в складі близько 200 військовослужбовців пробуде в Естонії п'ять місяців, після чого їх змінять французи.

Як заявив міністр оборони Естонії Юрі Луйк (Juri Luik), рішення бельгійського уряду направити свої підрозділи в Естонію показує, що і малі держави можуть вносити рівний внесок у безпеку країн НАТО.

"Будучи невеликими державами, ми краще розуміємо своє значення безпеки, так як наша загальна безпека залежить від діяльності НАТО в цілому", - сказав Ю.Луйк.

У складі частини сто одиниць бойової техніки, в тому числі 35 бойових машин піхоти і БМП і 65 машин підтримки, протитанкові ракети SPIKE і 120-мм міномети. Частина буде посилена групою саперів і групою бойової підтримки.

Перші бельгійські військовослужбовці прибудуть до Естонії в грудні. Основні сили прибудуть до Естонії з Литви, зробивши моторизований перехід через три Балтійські країни. Дорогою вони робитимуть зупинки, щоб жителі Естонії змогли ознайомитися з їх діяльністю і озброєнням.

Навесні бельгійці та французи візьмуть участь у великих навчаннях "Весняний шторм".

Бойову батальйонну групу НАТО, до якої увіллються бельгійці, в складі близько 1200 чоловік, розміщено в Естонії на підставі рішення саміту НАТО у Варшаві.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ