Події

Аргентинський підводний човен затонув рік тому внаслідок вибуху

Первинне обстеження виявленого аргентинського підводного човна "Сан-Хуан", який затонув рік тому, вказало на те, що на ньому стався вибух, що й стало причиною його загибелі, повідомив у суботу журналістам і родичам загиблих підводників командувач військової бази "Мар-дель-Плата" Габріель Аттіс.

За його словами, корпус човна цілий, але сильно деформований унаслідок вибуху. При цьому з дозволу органів аргентинської юстиції він показав три фотографії загиблої субмарини.

Г.Аттіс підтвердив, що підводний човен був виявлений на глибині 870 метрів саме в тому районі, про який раніше повідомила компанія "Оушн Інфініті", яка займалася пошуками.

У ніч на суботу військово-морські сили Аргентини поширили в "Твіттері" повідомлення про виявлення підводного човна.

"Міністерство оборони та Військово-морські сили інформують, що сьогодні під час обстеження зони 24, проведеного компанією "Оушн Інфініті", на глибині 800 м отримана позитивна ідентифікація підводного човна "Сан-Хуан"", - йдеться в повідомленні.

Географічних координат "зони 24" в повідомленні не наводиться.

Підводний човен ВМС Аргентини "Сан-Хуан" пропав біля узбережжя аргентинської провінції Санта-Крус. Контакт був втрачений 15 листопада 2017 року. Підводний човен зник у момент переходу з бази ВМС Аргентини "Ушуайя" до місця постійної дислокації на базі "Мар-дель-Плата".

На борту субмарини перебували 44 людини.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ