18:16 29.11.2018

Київрада зобов'язала забудовника Поштової площі включити до проекту будівництво музею

2 хв читати
Київрада зобов'язала забудовника Поштової площі включити до проекту будівництво музею

Київська міська рада в другому читанні прийняла рішення про внесення змін до інвестиційного договору з ТОВ "Хенсфорд-Україна" (Київ), що реалізує проект будівництва торгово-розважального центру (ТРЦ) на Поштовій площі, і включити до проекту будівництво музею.

Відповідне рішення прийнято на засіданні міської ради в четвер. За рішення проголосували 95 депутатів.

"Проектом рішення принципово запропоновано змінити назву (проекту рішення - ІФ). Таким чином, ми надаємо інвестору можливість виконати його інвестиційні зобов'язання і, з огляду на знайдені артефакти, ми фактично зобов'язуємо його створити музей на цій території і не розривати договір. Я вважаю, що це нормально і адекватно і з точки зору захисту інтересів інвестора, адже це може бути дуже прибуткове вкладення", - зазначив голова постійної комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики Олександр Бродський.

Згідно з проектом рішення, запропоновано направити інвестору протягом семи днів з дня прийняття рішення письмову пропозицію про внесення змін до інвестдоговору, зокрема, передбачити на об'єкті розміщення приміщень музею.

"Інвестор, у свою чергу, має у найкоротші терміни представити альтернативний проект зміцнення Поштової. Після того, як проект буде узгоджений з археологами і всіма сторонами, Департамент охорони культурної спадщини зможе зняти припис на виконання будівельних робіт, й інвестор зміцнить Поштову, що надасть можливість археологам завершити розкопки", - додав заступник голови Київської міськдержадміністрації Валентин Мондрієвський.

У разі якщо інвестор відмовиться вносити зміни до договору, або не виконуватиме його умов, інвестиційний договір буде розірвано в суді.

Раніше проект рішення щодо Поштової площі передбачав передання земельної ділянки та недобудованого об'єкта "Музей історії Києва", проведення археологічних досліджень ДП "Центр археології Києва Інституту археології НАН України" і подальше створення музею за проектом, що здобуде перемогу на міжнародному конкурсі.

Під час реконструкції на Поштовій площі було знайдено пам'ятки, що мають історичну та археологічну цінність. Вони датовані XI-XII ст. і свідчать про розміщення в цій місцевості прибережного міського кварталу Середньовічного Києва.

Як повідомлялося, в червні Київрада провалива припинення договору із забудовником Поштової площі в другому читанні

5 липня 2018 року Верховна Рада України прийняла постанову №8541 про збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА