20:20 06.12.2018

Намісник Почаївської лаври просить Порошенка проявити розуміння і сприяти припиненню тиску з боку органів влади

2 хв читати
Намісник Почаївської лаври просить Порошенка проявити розуміння і сприяти припиненню тиску з боку органів влади

Намісник Почаївської лаври митрополит Володимир звернувся з відкритим листом до президента України Петра Порошенка, в якому заявляє про тиск із боку органів влади та просить посприяти його припиненню.

"Прошу Вас, проявіть до нас порозуміння, а до святині любов і шану, тому що вона багато пережила від чужих, а тепер прикро, що і від своїх", - йдеться в тексті листа, поширеному інформаційно-просвітницьким відділом Української православної церкви (Московського патріархату) в четвер.

У тексті листа митрополит зазначає, що після того, як не склалася зустріч президента з єпископатом УПЦ (МП), "наша українська святиня, Почаївська Свято-Успенська лавра, почала переживати тиск зі сторони різних владних структур".

Він звернувся до глави держави з проханням особистого втручання "щодо тих подій, які відбуваються навколо УПЦ, її вірних, Почаївської лаври та її насельників, щоб припинився тиск з боку органів державної влади та запанували любов і взаєморозуміння".

Як повідомлялося, 23 листопада комісія Міністерства юстиції України з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала незаконну перереєстрацію комплексу споруд Почаївської лаври.

Представники УПЦ (МП) заявили, що Почаївська лавра надалі користуватиметься комплексом споруд, незважаючи на рішення Мін’юсту. Братія Почаївської лаври вважає рішення Мін’юсту спробою перетворити святиню на музей.

28 листопада Кабінет Міністрів України скасував рішення про виключення зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Свято-Успенської Почаївської лаври. Йдеться про Успенський і Троїцький собори, монастирські келії, архієрейський будинок, дзвіницю та надбрамний корпус.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА