07:28 08.12.2018

На хабарі викрито керівників одного з київських університетів

1 хв читати
На хабарі викрито керівників одного з київських університетів

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили на систематичному отриманні неправомірної вигоди керівників одного з вищих навчальних закладів Києва, повідомив прес-центр СБ України.

"Оперативники спецслужби встановили, що ректор університету спільно з проректором з наукової роботи та головним бухгалтером вимагали від іноземних студентів гроші за не відрахування з навчання та повернення дозволу на проживання в Україні. Вартість таких "освітніх послуг" становила $ 3 тис. США", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали трьох фігуранток справи на робочому місці після отримання заключної частини хабара від іноземного студента розміром $ 3 тис. США.

Крім того, досудове слідство встановило, що з 2016 року зловмисниці налагодили механізм легалізації іноземних громадян шляхом направлення запрошень на навчання без дотримання встановленої законом процедури.

Правоохоронці вилучили посвідчення на проживання, паспорта іноземних громадян, "чорну" бухгалтерію і $ 20 тис. США.

У рамках кримінального провадження відкритого за ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 368-3 та ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України зловмисницям оголошено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА