14:08 12.01.2019

Бойовики на Донбасі обстріляли безпілотник СММ ОБСЄ

1 хв читати
Бойовики на Донбасі обстріляли безпілотник СММ ОБСЄ

Незаконні збройні формування на Донеччині обстріляли безпілотний літальний апарат Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, повідомляє українська сторона Спільного центру контролю і координації (СЦКК).

"За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, опублікованому 11.01.2019 року, спостерігачі місії перебували на східній околиці міста Попасна та за допомогою власного БПЛА спостерігали за снігоочисними роботами на автодорозі Т-0504. Несподівано спостерігачі місії почули шість черг зі стрілецької зброї приблизно за 1,5-2 км від того місця, де вони перебували. За їхньою оцінкою, постріли було здійснено по БПЛА, який після цього втратив висоту. Команда місії не змогла відновити керування апаратом, що призвело до його втрати", - повідомляє українська сторона СЦКК на сторінці прес-центру операції об'єднаних сил в соцмережі Фейсбук у суботу.

За даними української сторони, провокаційні дії бойовиків пов'язані з намірами приховати свою вогневу активність у напрямку підрозділів ООС.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими і безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ щодо легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЄ та кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей. "Подібними збройними нападами окупанти намагаються залякати представників місії ОБСЄ і змусити їх згорнути свою роботу на Луганському напрямку", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА