08:19 11.02.2019

Трамп поскаржився на ірраціональність демократів у переговорах щодо прикордонної стіни

3 хв читати
Трамп поскаржився на ірраціональність демократів у переговорах щодо прикордонної стіни

Президент США Дональд Трамп висловив невдоволення позицією демократів у переговорах з питань міграційної політики.

"Демократи прикордонного комітету поводяться раптово ірраціонально. Вони не тільки не бажають давати долари для очевидно необхідної стіни (вони відкинули рекомендації експертів прикордонного патруля), але вони навіть не хочуть ув’язнити вбивць! Що відбувається?" - написав Д.Трамп в своєму Twitter.

Дана заява президента США була зроблена після того, як на переговорах представників Конгресу демократи повідомили, що хочуть скоротити число місць для затриманих іммігрантів з 38 тис. до 16 тис.

Помічник демократів у Палаті представників США підтвердив дану пропозицію і заявив, що вона "змусить адміністрацію Трампа приділяти першорядну увагу арешту і депортації серйозних злочинців, а не законослухняних іммігрантів".

Президент, переговорники в Конгресі та інші законодавці посилають суперечливі сигнали про те, чи можлива угода щодо фінансування безпеки кордонів і уникненню чергового закриття уряду до 15 лютого.

Головний республіканський парламентер Сенату, сенатор Річард Шелбі в неділю сказав, що переговори застопорилися почасти тому, що демократи заявляли про нові побоювання з приводу стримування іммігрантів на кордоні, тоді як президент Д.Трамп обвинуватив демократичних лідерів у втручанні в переговори.

Демократи, однак, наполягали в неділю, що вони готові укласти угоду, хоча і не обіцяли її. "Це переговори. Переговори рідко проходять гладко. Це взаємні поступки, це компроміс, це те, як має працювати уряд", - заявив сенатор Джон Тестер, провідний Демократичний парламентер, на Fox News Sunday під час спільного виступу з Р.Шелбі.

Дж.Тестер сказав, що він "дуже сподівається", що учасники переговорів можуть дійти згоди.

У свою чергу демократ- сенатор Кріс Мерфі, з'явившись на CNN в програмі "State of the Union", сказав, що демократи виступають за надання Д.Трампу не більше $ 2 млрд на прикордонні бар'єри в 2019 році, тому що залишилося всього сім місяців до початку нового фінансового року в жовтні.

"Проблема зараз у тому, що у нас залишилося всього близько 7 місяців фінансового року. Тому я не думаю, що президент може витратити більше $ 2 млрд", - сказав він.

Раніше виконуючий обов'язки керівника апарату Білого дому Мік Малвейні не виключив чергового часткового припинення роботи уряду США (так званий шатдаун) після 15 лютого.

Він пояснив, що Демократична партія, на його думку, може не погодитися на виділення коштів для будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

"Припустимо, на цих переговорах превалює позиція лівого флангу Демократичної партії, і вони поклали на стіл президента законопроект, скажімо, з нульовою сумою на стіну, або $ 800 млн, а це буде абсурдно малою сумою. Як він це (проект бюджету - ІФ) підпише?" - сказав М.Малвейні.

25 січня президент США Дональд Трамп оголосив про відновлення роботи урядових установ після рекордного "шатдауну" як тимчасового заходу. Якщо президент і Конгрес не узгодять проект бюджету до 15 лютого, каменем спотикання в якому залишається питання про фінансування стіни на кордоні з Мексикою, США очікує ще один шатдаун.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА