10:32 11.02.2019

Понад сотню Т-64 зразка 2017 р. модернізував Харківський бронетанковий завод - Порошенко

3 хв читати
Понад сотню Т-64 зразка 2017 р. модернізував Харківський бронетанковий завод - Порошенко

Держпідприємство "Харківський бронетанковий завод" (входить до складу держкорпорації "Укроборонпром") модернізувало понад сотню танків Т-64 зразка 2017 року, що є достатньою кількістю для переозброєння цілої танкової бригади, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Найкращі бойові можливості, сучасні тепловізори, захищений цифровий зв'язок, засоби супутникової навігації та новий динамічний захист - усе це отримали наші танкісти завдяки фахівцям української оборонки... Наша мета - переорієнтуватися на виробництво нового озброєння та перехід на стандарти НАТО", - написав П.Порошенко в понеділок уранці на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У свою чергу в прес-службі ДК "Укроборонпром" зазначили, що Харківський бронетанковий завод на постійній основі посилює українське військо модернізованим танком Т-64 зразка 2017 року.

"Т-64 є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів української армії та відмінно показав себе у протистояннях з агресором на сході України... За результатами комплексу випробувань модернізований Т-64 зразка 2017 року з минулого року серійно постачається до Збройних сил України", - йдеться в повідомленні прес-служби держконцерну.

Загалом, зазначають в "Укроборонпромі", Харківський бронетанковий завод уже виготовив понад сотню Т-64 зразка 2017 року і продовжує модернізацію наявних Т-64 до цього рівня.

"Під час модернізації у бойову машину інтегрують сучасні нічні прилади спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління. Їх встановлюють на штатні кріплення і підключають до електричної мережі танка без її змін, що дає змогу значно зменшити час та витрати для їх інтеграції в системи бойової машини", - йдеться в повідомленні.

У держконцерні зазначили, що завдяки високоякісним комплектуючим вони мають високу стійкість до світлових завад і забезпечують роботу за складних умов, вони не чутливі до засвічення навіть під час використання противником спеціальних завад в інфрачервоному діапазоні.

"Водночас у прицільний комплекс навідника інтегровано тепловізор, який забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов", - інформують у прес-службі.

Т-64 зразка 2017 р. також отримав новий динамічний захист, який значно посилює рівень захищеності бойової машини й ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним і бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу "ударне ядро".

"Т-64 зразка 2017 оснащують системами супутникової навігації від держпідприємства "Оризон-Навігація", що входить до складу ДК "Укроборонпром". Саме такі системи встановлюють на всі нові бойові машини, які випускають підприємства концерну. Цей навігаційний комплекс працює в автоматизованій цифровій системі, що дає змогу в режимі онлайн обмінюватись надійно зашифрованими даними. Дані про місцезнаходження кожної машини можуть надходити до командувачів усіх рівнів, від командира взводу до керівництва всією бойовою операцією", - зазначають у ДК.

Танки також оснащують новими цифровими радіостанціями "Либідь К-2РБ", які забезпечують надійний, захищений від перешкод і перехоплення зв'язок на дистанції до 70 кілометрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА