12:14 11.02.2019

Систематичне розкрадання нафтопродуктів структури "Нафтогазу" із залізничних цистерн на Харківщині припинили правоохоронці

2 хв читати
Систематичне розкрадання нафтопродуктів структури "Нафтогазу" із залізничних цистерн на Харківщині припинили правоохоронці

 Прокуратура Харківської області спільно з Управлінням СБУ в області та Нацполіцією викрила і блокувала діяльність злочинного угруповання, що займалася розкраданням нафтопродуктів АТ "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України".

"Слідство вважає, що схему розкрадання нафтопродуктів із залізничних цистерн Шебелинського відділення з переробки газового конденсату та нафти налагодив 40-річний житель Балаклійського району. До "справи" він залучив ще трьох знайомих, один з яких - працівник залізничної станції", - повідомляє в понеділок прес-служба прокуратури Харківської області.

За попередніми даними, залізничник створював всі необхідні умови для крадіжки нафтопродуктів: відправляв цистерни на віддалені шляхи, де його спільники могли діяти без перешкод, вказував, де зберігається той чи інший вид нафтопродуктів (газовий конденсат, бензин, дизельне паливо тощо). Інші учасники групи за допомогою спеціального обладнання розкривали цистерни і зливали пальне в спеціально обладнані резервуарами транспортні засоби. Розкрадання відбувалися двічі-тричі на тиждень у темний час доби. Щоразу учасники групи зливали близько двох тонн нафтопродуктів.

Правоохоронці затримали двох членів групи під час спроби викрасти з залізничної цистерни сім тонн газового конденсату вартістю близько 100 тис. грн.

Під час санкціонованих обшуків у членів групи було виявлено та вилучено підготовлені для реалізації нафтопродукти, спеціально обладнані транспортні засоби, засоби для "злому" цистерн, гнучкі трубопроводи.

Досудове розслідування триває за ч.3 ст.185 (крадіжка з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, що завдало значної шкоди потерпілому) КК України. Зараз вирішується питання про перекваліфікацію провадження у ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена організованою групою в особливо великих розмірах) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА