14:36 11.02.2019

Навчання "Сі Бриз-2019" відбудуться в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях

1 хв читати
Навчання "Сі Бриз-2019" відбудуться в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях

Українсько-американські навчання "Сі Бриз-2019" (Sea Breeze - 2019) відбудуться у Миколаївській, Херсонській і Одеській областях та передбачатимуть виконання завдань за стандартами НАТО на морі, суші, повітрі та під водою.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, у понеділок в Одесі розпочалася конференція з планування українсько-американського навчання "Сі Бриз-2019".

"Як передбачається, міжнародні навчання відбуватимуться в північно-західній частині Чорного моря, в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях", - йдеться в повідомленні Міноборони.

Так, у рамках конференції заплановано завершення уточнень навчальних завдань, розробка проекту сценарію і плану навчання, а також підготовка штату керівництва до планування операцій відповідно до стандартів НАТО.

"Головною перевагою буде масштабність і унікальний формат проведення маневрів, оскільки військовослужбовці українських Військово-морських сил спільно із партнерами виконуватимуть завдання за стандартами НАТО усюди, де це лише можливо - на морі, суші, повітрі та під водою", - наголосили в Міноборони.

Як повідомлялося, "Сі Бриз" проводяться з 1997 року щорічно відповідно до "Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України" від 1993 року. Вони проводяться для підготовки та нарощування бойової готовності Військово-Морських сил Збройних сил України на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА