Події

Фріз заявила про опікування міністерством сім'ями загиблих і померлих військовослужбовців

Міністерство у справах ветеранів опікуватиметься сім'ями загиблих і померлих військовослужбовців, заявила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

"Мінветеранів, згідно з положенням, опікуватиметься категоріями осіб, які підпадають під чинний закон про статус ветеранів війни. В міністерстві також буде окремий заступник, який займатиметься саме сім'ями загиблих", - сказала І.Фріз під час зустрічі з представниками ветеранської громадськості Дніпропетровської області.

Як наголошується, одне з порушених ветеранами питань - наявність представництв міністерства на місцях.

"Структура й чисельність, на яку розраховує Мінветеранів, передбачає формування територіальних органів. Орієнтовно це має бути по п’ятеро осіб в області, але кількість може варіюватися залежно від чисельності самих ветеранів у певному регіоні", - йдеться в повідомленні.

Також під час зустрічі йшлося про надання земельних ділянок, житла ветеранам і сім'ям загиблих, працевлаштування осіб з інвалідністю, отриманої внаслідок війни.

Крім того, І.Фріз відзначила важливість психосоціальної адаптації військовослужбовців і ветеранів. Вона наголосила на необхідності інформаційно-роз'яснювальної програми в роботі психологів.

"Щоб військовослужбовці, ветерани та члени їхніх родин знали й були готові звернутися по психологічну підтримку до фахівців", - зазначила міністр.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ