19:02 12.02.2019

Суд оголосив перерву в засіданні з обрання запобіжного заходу Мангеру до середи, зобов'язавши прокуратуру принести диск із показаннями свідків

2 хв читати
Суд оголосив перерву в засіданні з обрання запобіжного заходу Мангеру до середи, зобов'язавши прокуратуру принести диск із показаннями свідків

Шевченківський райсуд Києва зобов'язав прокуратуру надати диск із допитом Ігоря Павловського і Сергія Торбіна, підозрюваних у справі про вбивство активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, на свідченнях яких ґрунтується підозра голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, і оголосив перерву в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу останньому до середи.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час засідання у вівторок сторона захисту заявила низку клопотань, зокрема про витребування диска з допитом І.Павловського і С.Торбіна, на які посилається обвинувачення, обґрунтовуючи підозру і необхідність обрання запобіжного заходу В .Мангеру у вигляді утримання під вартою.

Сторона прокуратури виступила проти задоволення клопотання, оскільки вважає, що протоколів допиту, в яких не міститься фактажної інформація, достатньо.

Водночас суд визнав за необхідне витребувати оригінал диска для вивчення свідчень підозрюваних.

Ще одним клопотанням захист просив оголосити перерву для ознайомлення з матеріалами справи. Його подали ще двоє адвокатів В.Мангера, які прибули з Херсона до суду у вівторок удень, після оголошеної чотиригодинної перерви. Прохання про перерву в судовому засіданні до середи було мотивовано, зокрема, необхідністю ознайомитися з підозрою і клопотанням обвинувачення про обрання запобіжного заходу.

Крім того, адвокати заявили клопотання про необхідність допиту в судовому засіданні І.Павловського і С.Торбіна, оскільки, як випливає з матеріалів підозри, в своїх свідченнях щодо причетності до злочину В.Мангера вони посилаються на третіх осіб, тобто, їхні свідчення є показаннями з чужих слів.

Суд наразі не почав розгляду цього клопотання. Також відкладено розгляд прохання захисту про необхідність залучення перекладача з німецької на українську для перекладу документів, що спростовують наявність нерухомості В.Мангера в Австрії.

Сам голова Херсонської облради був присутній на судовому засіданні у вівторок у Шевченківському суді, куди прибув добровільно. Перед судовим засіданням він знову повторив, що вважає надуманою підозру щодо нього.

З урахуванням цього прохання, а також необхідності надання прокуратурою диска, слідчий суддя оголосив перерву в засіданні до 12.30 середи, 13 лютого.

Таким чином, суд зобов'язав прокуратуру надати суду оригінал диска із допитом, а захист попросив і копії для адвокатів.

Як повідомлялося, 11 лютого генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк

Кількома годинами пізніше Ю.Луценко під час спілкування з журналістами в Києві заявив, що підозра В.Мангеру в організації вбивства К.Гандзюк грунтується на показаннях свідків. "Щодо Мангера у нас є свідчення безпосередніх свідків, які дають викривальні показання щодо його ролі як замовника", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА