Події

У СБУ заявили, що твердження Мангера про причетність співробітника спецслужби до вбивства Гандзюк ретельно перевірять

Служба безпеки України заявляє, що підозрюваний в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської облради Владислав Мангер намагається дискредитувати спецслужбу, стверджуючи про начебто причетність до цього злочину співробітника СБУ Данила Доценка, однак це твердження буде перевірено під час досудового розслідування.

"13 лютого 2019 року під час судового розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваний у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства громадської активістки Катерини Ганздюк Владислав Мангер заявив про начебто причетність до зазначеного злочину співробітника Служби безпеки України Данила Доценка. Твердження Мангера, які він нічим не обґрунтував, є його наміром дискредитувати Службу безпеки України, слідчі якої здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства Гандзюк", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ в соцмережі Facebook у четвер увечері.

Як повідомляється, під час досудового слідства слідчі зібрали достатньо даних, які стали підставою для вручення В.Мангеру повідомлення про підозру в організації вбивства К.Гандзюк.

"Під час досудового розслідування зазначеного кримінального провадження жодних даних, які свідчили б про причетність до злочину, вчиненого щодо Гандзюк, Доценка чи інших співробітників СБУ отримано не було. Жодна особа, зокрема і сам Мангер, із заявою про вчинення злочину щодо Гандзюк Доценком чи будь-яким іншим співробітником до СБУ не звертався", - зазначили в спецслужбі.

Служба безпеки України вважає, що цією заявою підозрюваний виключно намагається уникнути кримінальної відповідальності за вчинений злочин.

Водночас у СБУ повідомили, що твердження В.Мангера буде ретельно перевірено під час досудового розслідування кримінальної справи за фактом умисного вбивства К.Гандзюк, зокрема шляхом проведення (у разі задоволення судом відповідних клопотань органу досудового розслідування) судових психологічних експертиз із використанням комп'ютерного поліграфа, у разі отримання відповідної згоди від В.Мангера та інших осіб, про причетність до злочину яких він вказує".

Як повідомлялося, Шевченківський районний суд Києва в четвер, 14 лютого, продовжив розглядати клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу підозрюваному в організації вбивства херсонської активістки К.Гандзюк голові Херсонської облради В.Мангеру, яке почав розглядати 12 лютого.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ