19:09 15.02.2019

Бойовики з півночі до 18.00 вісім разів обстріляли українські позиції в зоні ООС, один військовий загинув, двоє поранені

2 хв читати
Бойовики з півночі до 18.00 вісім разів обстріляли українські позиції в зоні ООС, один військовий загинув, двоє поранені

Незаконні збройні формування у п'ятницю з початку доби й до 18.00 здійснили вісім обстрілів позицій українських військових у зоні проведення Операції об'єднаних сил (ООС), один військовослужбовець загинув, двоє дістали поранень, повідомляє прес-центр штабу ООС.

"Протягом поточної доби, в період з 00.00 до 18.00, противник обстріляв позиції наших військ вісім разів, п'ять з яких - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. (...) Внаслідок обстрілу один військовослужбовець об'єднаних сил загинув і двоє дістали поранень", - ідеться у зведенні прес-центру на сторінці у Facebook (станом на 18.00).

Так, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики двічі обстріляли позиції українських військових: із протитанкового ракетного комплексу - в районі міста Мар'їнка; з мінометів калібру 120 мм - поблизу населеного пункту Кам'янка.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв українських захисників шість разів. Зокрема, з мінометів калібру 120 мм - у районі населеного пункту Новоолександрівка; з мінометів калібру 82 мм - поблизу селища Нижнє; з мінометів калібру 82 мм - поблизу селища Золоте-1. Крім того, з мінометів калібру 82 мм здійснювався обстріл у районі населеного пункту Хутір Вільний; зі станкових гранатометів різних систем і зенітної установки ЗУ-23-2 - біля селища Золоте-4; зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - у районі міста Попасна.

Підрозділи, що обороняються, у відповідь подавляли ворожий вогонь шляхом застосування чергових вогневих засобів. Втрати противника уточнюються. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових, наголосили в штабі.

Раніше у п'ятницю представник прес-центру Міноборони України полковник Дмитро Гуцуляк повідомив про те, що за період від початку доби до 12.00 на лінії бойового зіткнення сторін на Донбасі бойовики п'ять разів прицільно обстріляли оборонні позиції українських військ, унаслідок чого загинув боєць ЗСУ, ще двоє військовослужбовців дістали поранень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА