Події

Апеляційний суд Чернігівської області продовжив арешт Савченко

Апеляційний суд Чернігівської області продовжив ще на два місяці термін утримання під вартою народному депутату України Надії Савченко, який закінчувався 15 лютого.

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні в п'ятницю, на якому розглядав також питання про підсудність справи за обвинуваченням Н.Савченко і колишнього керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Апеляційний суд перенаправив питання про підсудність даної справи до Верховного суду України.

При цьому прихильники і адвокати Н.Савченко були вкрай обурені рішенням апеляційного суду щодо продовження арешту, оскільки переконані, що даний суд вийшов за рамки своїх повноважень і не мав права вирішувати питання про продовження арешту.

Як повідомлялося, 11 лютого колегія Верховного суду України прийняла рішення про розгляд у Чернігівському районному суді Чернігівської області справи "Савченко-Рубана".

14 лютого Чернігівський районний суд задовольнив заяву адвокатів Н.Савченко про відвід суддів. У зв'язку з відсутністю можливості зібрати новий склад суду, справу "Савченко-Рубана" було направлено до Апеляційного суду Чернігівської області для визначення підсудності.

18 грудня 2018 року Шевченківський районний суд Києва продовжив термін утримання під вартою Н.Савченко на два місяці. Апеляція на це рішення ще не була розглянута Київським апеляційним судом.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ