Події

Грузія може стати "мостом", що сприяє зростанню вантажообігу між ЄС і Китаєм - прем'єр

Грузія природно є регіональним центром і реальним кандидатом стати "мостом", що сприятиме зростанню міжнародного товарообігу між ЄС і Китаєм, заявив прем'єр-міністр республіки Мамука Бахтадзе.

"У цьому контексті ми бачимо дуже хороші можливості не тільки для Грузії, а й для всього регіону", - сказав М.Бахтадзе на тематичній дискусії в рамках Мюнхенської конференції з безпеки, витяги з виступу якого цитують у неділю грузинські ЗМІ.

При цьому він наголосив, що Грузія є "воротами" для шести країн, які не мають прямого доступу до моря.

"Ми (Грузія - ІФ) учасники ініціативи "Один пояс - один шлях", у нас є угода про вільну торгівлю з Китаєм. Ця країна вже є одним із наших найбільших торгових партнерів. Ми також бачимо, що торгівля розвивається і зростає між Туреччиною і Китаєм, між ЄС і Китаєм. Достатньо подивитися на карту, щоб переконатися, що Грузія природно є регіональним центром та кандидатом стати мостом, який сприятиме зростанню міжнародного торговельного вантажообігу між ЄС і Китаєм", - сказав М.Бахтадзе.

У тематичній дискусії, яку модерував президент Євразійської групи Ян Бремер, брали участь також президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович та генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ